ארוחת הבוקר, כך קובעים תזונאים, היא הארוחה החשובה ביותר ביום. זו הארוחה אשר מספקת לגופנו את האנרגיה להתמודדות עם עוד יום חדש, אך האם כאן תם תפקידה?
כידוע, ארוחת הבוקר לובשת פנים שונות ומשונות, בהתאם למדינה שבה היא מוגשת ועל פי מאפייניה התרבותיים.
בארוחת בוקר אמריקאית מסורתית מככבים הפנקייק, ההאש בראוניז והנקניקיות, הצרפתים לוגמים קפה ומנשנשים קרואסון טרי, צימרים בדרום, האנגלים פותחים את הבוקר עם בייקון מטוגן, לחם עם ריבה וספל תה מהביל, בספרד מקובל לשתות שוקו סמיך עם צ'ורו, סופגנייה ארוכה מטוגנת וממולאת בריבת חלב, ואילו תושבי דרום מזרח אסיה לוגמים על הבוקר מרק לוהט עם נודלס.
ובארץ הקודש – ז'אנר קולינארי חדש
עבור הקהל הישראלי ארוחת בוקר היא הפינוק האולטימטיבי לבוקר אינטימי עם בן או בת הזוג בסופשבוע, בילוי רגוע עם חבר או חברה בבוקרו של יום חופש או מקום מפגש נוח לפגישת עבודה. מציאות זו, יחד עם התחרות העצומה בין המסעדות, בתי הקפה והמלונות על קיבתו של הישראלי, מחייבת את המסעדנים להתבלט ולתת ערך מוסף לסועד.
אם בעבר כיכבו בארוחת הבוקר הישראלית מרכיבים כמו חביתה, לחם פשוט או מציות עם קוטג', גבינה לבנה, ריבה ונס קפה, הרי שהיום כל בית קפה שמכבד את עצמו מציע תפריט עשיר הכולל מגוון ארוחות בוקר המבוססות על אומלטים עם שלל תוספות, גבינות בוטיק, לחמים מיוחדים, ממרחים משובחים, מיצים טבעיים וקפה איכותי היישר ממכונת האספרסו.
מסעדות שף רבות אף מגדילות עשות ומשדרגות את הארוחות "המסורתיות" לארוחות מתוחכמות יותר: לחמי הבית מוחלפים ללחמעג'ון, השקשוקה הקלאסית הופכת לשקשוקה ירוקה עם תרד והרשימה עוד ארוכה. אפילו עבודה בבית מלון באילת.
מה יהיה הטרנד הבא בארוחות הבוקר?
אנו צופים כי הטרנד הבא יתאפיין בחדירה של מנות מהמטבח האסיאתי: ארוחות הבוקר יגיעו מהמזרח הרחוק ויעברו התאמה לחיך הישראלי. לדוגמה, מנות המבוססות על טפיוקה וחלב קוקוס או סלט המגיע בתוך עלי אורז. אלה מנות שיש להן קטע מיוחד והן משדרות משהו אוריינטלי וסקסי. טרנד נוסף שיגיע, לדעתנו, יאפשר לישראלים ליהנות על הבוקר מהשילוב המנצח של גבינות ויין, בגרסה קצת אחרת.