תחילת שנת 2020 היא תחילתו של עשור חדש אך היא גם תחילתו של המשבר הגדול ביותר שידע ענף התיירות בתקופה המודרנית, וירוס הקורונה שפרץ בשלהי שנת 2019 בסין הצליח לפרוץ את גבולותיה והתפשט אל עבר יבשת אירופה, ארה"ב, יפן, דרום קוריאה, המזרח התיכון ועוד…
הקורונה וההתפשטות המהירה שלה
מומחים בתחום הרפואה מצביעים על כך שנגיף הקורונה הוא נגיף לא קטלני במיוחד, למעשה הנתונים הסטטיסטיים מעידים כי רוב הנדבקים במחלה אמורים להחלים ממנה אך קצב ההתפשטות שלה ואופן ההדבקות ממנה מעורר היסטריה בקרב כל קהילות הרפואה בעולם, הפחד הגדול ביותר של ארגוני הרפואה הוא מנהירה המונית של חולים למרכזי הרפואה שיקרסו תחת העומס ויחדלו להיות שימושיים.
המומחים מצביעים על כך שהנגיף יכול לשרוד זמן ממושך מחוץ לגוף ולהוות גורם מדבק נוסף, הממוצע של כל חולה קורונה הוא להדביק לפחות 15 אנשים נוספים מסביבו ולכן גופי הרפואה וממשלות בכל רחבי העולם התחילו לפעול בשיטה היחידה שיש להם כרגע כדי להילחם בנגיף וזה שיטת הבידוד.
שיטת הבידוד
מאחר ונכון לזמן כתיבת שורות אלו חיסון עדיין לא קיים וייקח לפחות כמה חודשים עד אשר יהיה זמין ופעיל, הדרך היחידה להתמודד עם המחלה היא לבודד אנשים שהיו במגע עם חולים אחרים למשך תקופה של שבועיים, בצורה זו מונעים ומאטים את קצב ההדבקה לאנשים נוספים.
אפקט הקורונה על התיירות
מטבע הדברים נגיף הקורונה המתפשט פגע קשות בענף התיירות ואלו הן הסיבות העיקריות:
• חשש מהגעה ליעדים נגועים – כמובן שברגע שחדשות בכל העולם מספרות על התפרצות המחלה ביעד כלשהו לדוגמא איטליה, אנשים חוששים ובצדק להגיע ליעד זה ולהיחשף לנגיף ולכן מבטלים טיסות, מלונות וחופשות.
• חשש מהטיסה שהיא גורם הדבקה ידוע – טיסה במטוס היא גורם הדבקה ידוע ומוכר, שהייה של כמה שעות במקום סגור ואטום יחד עם חולה קורונה מבטיח כמעט בוודאות הדבקות של כמה וכמה מהנוכחים ולכן החשש מוצדק.
• חשש מתקופת הבידוד שאחרי – החשש האחרון שייך לתקופת הבידוד שתצפה לכם בשובכם לארץ, משרד הבראות בארץ כמו בכמה מדינות אחרות מחייב את החוזרים מיעדים נגועים לשהות בבידוד ביתי למשך תקופה של שבועיים, החשש מבידוד זה גורם לאנשים לבטל טיסות וחופשות בחו"ל גם אם הם לא באמת חוששים מהנגיף עצמו.
עוד אתרים מרחבי הרשת:
עופר איתן – לינקדין
כתיבת תגובה